Вірш трохи кострубатий,
але пророчий. Написаний перед
"Скнилівською трагедією" ...
Людина народжена для щастя,
Як птаха для польоту...
Відкинь від себе всі нещастя
І з головою пірни в роботу.
Щастя - це резонанс душі і тіла,
Струни натягнутої пісня...
Живи так, щоб душа бриніла.
Величним будеш уже після...
Після тривог, після турбот,
Як н́іколи підняти голови
Та н́іколи відкрити рот,
І відвернутись від біди.
А вона промчиться над тобою
І не торкнеться своїм крилом.
Буде весна вслід за зимою,
Біда обернеться добром...
А ти піднімешся і встанеш,
Як буря буде вже поз́аду.
Та безтурботним вже не станеш,
(Прийми до серця цю пораду.)
Ти тільки вір в добро душею
І всякий сумнів теж відкинь.
І віра стане таки твоєю,
І мрії злинуть в небесну синь.