Так, неначе кораблі,
Відпливе війна.
Буде мир в нас на землі.
Він, немов весна
Красна, прийде, та навік,
Бо війни в краю
Нашому не буде ввік.
Так, мов у раю,
Будемо ми з вами жить
Кожну мить життя,
А не гірко лиш тужить.
Піде в небуття
Ця війна. Настане мир.
Ми потрапим всі
У його солодкий вир.
У його красі
Всій, що і не передать,
Житимемо ми,
Доки буде стукотать
Серденько, людьми
Щасними. Мов сонце-птах,
Буде мир нас гріть.
В почуттях і у думках
Буде він. Радіть
Будемо ми всі йому.
І не буде меж
Радості, як і всьому
Всесвітові теж.
Мир, що ввійде в рідний дім
Наш, не вийде ввік
З нього вже, а буде в нім
Він уже весь вік.
Недалеко вже цей час.
Прийде ось за мить
Він до кожного із нас.
Будем в мирі жить.
Євген Ковальчук, 31. 01. 2023