Увесь той жах, що я побачив нині,
Всі вистріли, всі вибухи гранат;
Затьмило сяйвом дві німі святині —
Твої зелені очі, мов смарагд.
Бо, мов смарагд, твої зелені очі —
То мій святий рятунок від біди;
Я радий, що усі наступні ночі
Не страх буде зі мною — тільки ти!
Бо що мені той страх зробити може,
Коли зі мною завжди навіть в снах
Твої уста шепочуть: "Переможеш!"
І ніжність бачу я в твоїх очах?!
І прийде день, коли я повернуся,
І ти зустрінеш, пташечко, мене;
В твоїх очах зелених утоплюся
І страх мене назавжди омине.
10 листопада 2022 р.