КОБЗАРЮ, БУДИ УКРАЇНУ!
Ой співай, Кобзарю,
На отій могилі,
Яку в заздрості людській,
Топлять чорні хвилі!
Ще співай, Мій Брате Любий,
Про Щастя і Долю
Та про нашу Бортьбу
За Народну Волю!
Може, тую пісню, знов,
Та й зачують Люди?
Може, Друже мій єдиний,
ЩИРІСТЬ, Правда Буде?
СЛАВА, Воля ТА Й РОЗКВІТНУТЬ
Знов, ВЕСНЯНИМ КВІТОМ?
І МОГИЛИ НАШІ, В ТРАВАХ,
Помандрують Житом?
КОЗБЗАРЬ ПРИЙДЕ НАС БУДИТИ..
БУДИ.., ДЗВІНКО БРАТЕ!
БУДИ , ОРЛЕ!
ДРУЖЕ МІЙ!
ХОЧУ ЗНОВУ ВСТАТИ!
ХОЧ БИ ЩЕ РАЗ ..
ОТ БИ ТРОХИ
З РІДНОЮ ДУШЕЮ,
ТА Й ПРОЙТИСЯ
СІЧОВОЮ, ОТЧОЮ ЗЕМЛЕЮ!
І ПОБАЧИТИ КОЗАЦЬКУ,
МАТИ, УКРАЇНУ
ДІТЕЙ ГОРДИХ, ДОБРИХ,
ВІЛЬНИХ, ЄДНУЮ РОДИНУ!
ЩИРІСТЬ МІЦНО ОБІЙНЯТИ,
РІДНІ, ТЕПЛІ РУКИ
І ЗАСНУТИ ПІД КАЛИНОЮ
ПІД БАНДУРИ ЗВУКИ.
ТА КАЛИНА ЩЕ РОСТЕ
НА ОТІЙ МОГИЛІ
ЯКУ НИНІ ПІДМИВАЮТЬ
ЧОРНІ, ЗРАДИ ХВИЛІ
КОЛИ Ж ВДОСТАЛЬ БУДЕ НАМ
ЗНУЩАННЯ ТЕРПІТИ?
МОЖЕ , БРАТЕ , КОБЗАРИКУ,
ЧАС ДУШІ БУДИТИ?
ЧАС...ТИ ЗНАЄШ!
ТИ ОДИН. ТОМУ ЗНОВ ТУТ ГРАЄШ
ПОПРИ ВИРИ, СЛАБКІСТЬ ДУШ
СОКОЛІВ ЗБИРАЄШ!
І МЕНЕ ТИ РОЗБУДИВ
І МОЇ ТИ КРИЛА
СОНЦЕМ ЯСНИМ ОСВЯТИВ
В СТЕПУ, ДЕ МОГИЛА
Ан.Бук- Стефко
ID:
1008075
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Поема ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 10.03.2024 20:27:27
© дата внесення змiн: 10.03.2024 20:27:27
автор: АНФІСА БУКРЕЄВА(СІРКО)
Вкажіть причину вашої скарги
|