Надворі вітер, холоднеча,
Стікають краплі по вікні.
Збирає осінь свої речі,
Прийшли останні її дні.
Уважний погляд - все зробила?
Чомусь не впав останній лист?
Усі здогадки припустила:
Не весь ще вичерпала хист?
Чому тремтить ота берізка,
І гіллям стукає у скло.
Чи зрозуміла - зима близько,
А там так тепло за вікном.
Не хоче падать лист останній,
Тремтить в надії, щоб зігрітись.
Думки й надії дуже марні,
Зимі прийдеться підкоритись.
Взяла на плечі всі здобутки,
Зітхнула ще в останній раз.
Спішила, ніби у відпустку,
Без зайвих сліз і без образ..
гарно написано. Все бачиш на яву : і тои листочок отанніи, якии ще хоче жити, і та берізка , яка тремтить за вікном. Гарно. Все то ви побачили, все то ви зрозуміли, все то вивідобразили класно.