Кава? Чай зелений? Чи вино?
Чим мені сьогодні малювати?
Осінь із лози сплела вінок,
Ягодами скрасила багато.
Кілька бубок синьобоких з'їм,
Зачерпну натхнення повну ложку!
Що б не шепотів нудний зоїл,
Вкотре зображатиму волошки:
Хай нагадують за кольором бузок,
Вірю, що вдарують сили й радість.
Мак додам, клемáтиси і флокс...
Квітковий узор як завжди манить.
Доки в пляшці є піно-нуар,
Я квітчатиму свої бажання:
Мрію стерти нещасливий карб,
Відімкнути смутності кайданні...
Чи обрати варто інший шлях?
Тільки місяць заквітує в повню,
Озирається нехай р$$сня:
Їй змалюю вогнянý бавовну!
_____
Винний гризайль - техніка малювання вином.
_____
* зоїл - несправедливий і прискіпливий критик
* карб - знак, тавро
Вірш на марафон чудової @poetry_ua #винонадихає