Підкрадалась сіра Мишка,
До Котячого хвоста.
Йшла повільно: тишком - нишком,
Та яка була мета?
Спав мій Котик солоденько,
Хіба чув він цю біду?
Була Мишка вже близенько,
Кіт не чув легку ходу.
Заглядав колись він в нірку,
Хотів Мишку цю зловить.
Та вона втікла у шпарку,
( Це все важко уявить!)
Заховалась під диван,
Кіт усе ж її чекав.
Але що це? Там капкан?
Малу Мишку налякав.
Ой як пахло м"ясо там,
Та її не обдурити.
(Вона приклад всі котам).
Все ж хотілось надкусити.
На дивані спав господар,
Раптом голосно він чхнув.
Мишку страх тоді пройняв..
Тут мій Котик позіхнув.
Що за пахощі такі,
Чи це Мишка на свободі?
Лапки скочили легкі,
Бачить - Мишка при нагоді.
А вона у нірку шмиг,
Не дістанеться Коту.
Не було в ту ніч інтриг,
Всі пішли у дрімоту...