Клубні заклади, палаци,
Центри творчості, культури!
Хай проєкти всі здійсняться,
Дух війна вам не понурить.
Нищить ворог цінне, шкодить
Книги, пам’ятки, театри.
Самородки ж із народу –
Піснею вражають й жартом.
Гляньте, як палають очі
У митця… Так сяє сцена…
Надихає справжня творчість
В непросту добу воєнну.
Ще чатує небезпека,
Ходить українським краєм.
Клуб, музей, бібліотека –
Фронт культурний захищають.
У обмеженім режимі
Треба вчитись існувати.
Та мистецтвом одержимі
Пісню завели завзяту.
Самобутню, первозданну –
Хай дзвенить у високості.
Вечорами й світлим ранком
Українське повнить простір.
І збирають на концертах
Допомогу для військових.
Наше – рідне – не зітерти:
Ні культури, ані мови!
Хай життя кипить мистецьке,
Люди коло вас юрмляться.
Донесіть у кожне серце
Емоційну, світлу працю!