Для мене - доня, доця, донечка..
Тобі сьогодні – 35!
Для діток– мама, Леся, мамочка –
І цього в тебе не віднять.
І мама – це твоє покликання,
З ним народилася на світ.
Ти – МАМА з літери великої
І нею є вже стільки літ.
Хоч народила діток троє ти
Із тих, що маєш у сім'ї,
Зусиль докласти і подвоїти
Змогла, щоб стали всі свої.
Дорослі діти і маленькі:
Щоб рахувать - хтось втратить лік,
Бо скільки в тебе дітей всеньких,
Не кожен скаже і сусід.
Хтось називає тебе Лесею,
А хтось матусею зове.
І старші діти, і з малечею –
Всі вкупі дружно живете́.
Всі разом хлопці в господарстві
Працюють старші та малі,
А доні борщ готують з ма́мою
У літній кухні на плиті.
Варити їсти треба відрами -
Малими стали каструлі..
Хто зна про те, і хто ще відає:
Як дати лад в такій сім’ї ?!
Це іншим страшно – ти справляєшся,
Встигаєш скрізь навести лад,
Студентів троє вже навчається –
Із школи вийшли всі підряд.
І діти всі твої доглянуті,
Та мають все, що треба їм:
І в побуті, одіті, й взуті..
Твій дім для них вже став своїм.
Ти - мама з літери великої!
Хай Бог тебе убереже.
Будь нею – це твоє покликання.
Господь хай сил тобі дає.