ЗА ЩО? За що ж Ви, хлопці, помираєте, Святі Козацькі діти?.
ЗА ЩО?
За що ж Ви, хлопці, помираєте,
Святі Козацькі діти?.
За що? За тії пики підлі ,
що знов керують світом?
ЧИ ЗА ОТУ ГИДОТУ КЛЯТУ,
ЩО РОЗРИВА МОГИЛИ?
ЧИ ЗА ОТОГО КНУРА ..
ТЕБЕ,
МІЙ БРАТЕ,
ОРКИ ВБИЛИ?
А може вмерли Ви тому...
Що Долі продали,
Вкраїнців,Ті, що за війну ,
Майно ще нажили?
ВОНИ ЩОДНЯ ЛОМАЮТЬ ХАТИ
І ЗЕМЛЮ ПРОДАЮТЬ
І ВИЖЕНУТЬ НА ХОЛОД НЕНЬКУ.
КАЙДАНКИ ЗНОВ КУЮТЬ.
ПІЗНАЄШ ТИ ЇХ ПО ЗНЕВАЗІ
ДО СЛАВИ ПРОБАТЬКІВ
ТА ДО МОГИЛ, ЩО СОТНІ РОКІВ,
СТОЯТЬ СЕРЕД СТЕПІВ!
МОВ ОХОРОНЦІ!
ПАМ'ЯТАЮТЬ ..ВЕЛИЧНІЇ РОКИ
ТА ПАМЯТЬ ТУ ПЕРЕРИВАЮТЬ
ВОРОЖІ БАЙСТРЮКИ.
ІЗНОВ! РОЗРИТАЯ МОГИЛА!
ТАРАСЕ! ПРОКЛЯНИ!
ОТИХ, ХТО ПАЛИТЬ НАШІ КРИЛА
З СПИНИ, У ЧАС ВІЙНИ!
НАЩАДОК Б.З.Х
АН. БУКРЕЄВА-СТЕФКО