* * *
Харкає репродуктор
Голосом Фіджеральд
Про те що цигарок нема
І спить на поручні кондуктор
Про те що загубився наш тролейбус
В тумані мерзлому
Гарчить захриплий лід
Собакою кидаючись в коліна
Про стрибок через калюгу на зупинці
Замерзли вуха, Елло
і через них не пролазить звукт
твій голос стих
скінчились батарейки
і врізало по морді крупою сніговою
гаплик дірявому пальто
вітер – бультер’єром вчепився – не відпустить
а за вітриною так тепло
фірмове радіо
і ніжний голос Фіджеральд…