Нижнєорельська волость
і Зміївський повіт…
Міцний селянський голос
З’явився тут на світ.
Михайлом сина кличуть.
Поміж медових лип
У Лигівці пшеничній
Ріс у сімействі Циб.
Татусь, поет чудесний,
Знав істини ціну,
І сталінських репресій
Учитель не минув.
Із мамою зростали:
Бувало, малюком,
За хліб чи жбан сметани
Наймитував Мишко.
…Міцних людей шануйте
За силу духу ви:
У другу світову йде
Письменник рядовим.
Його перо терзає,
Зворушує до сліз,
Кореспондент, прозаїк,
«Вітчизни» журналіст.
Міг завжди розпізнати
Він зерно – диво з див!
Допомагав талантам
Піднятись молодим.
У нарисах, романах –
Звучить душа села.
Любов, синівська шана
у повісті вплелась…
Хліб запашний і книги –
Села святі скарби.
Аби онук беріг їх,
І цінував аби.
… Із лигівських степів цих
Крокує навпростець
Сучасний Чабанівський –
Мислитель і митець.