***
Під небом Франції
Живу...
Париж --
Моє життя..,
Чи думав я,
А чи гадав,
Що буду тут
Дивитись вулиці,
Провулки,
Площі,
Ринки,..
Сени води зріти..,
Коли такі
Всі історичні
Ці місця...
Лиш тільки,
Десь-колись,
Міг чути
Я історії слова
І... ось --
Я тут,
Що ніби сон..,
Та й наяву --
Париж..,
Бо всякий він...
Й затягує,
Як в Галактичну
Тьму,
Щоби тебе не покорити,
А взять рабом
В своїх тенет
Струю
І... просвітити,
Як слід,..
Яким когось можливість
Буде -- колись,
Знов заманити,
Щоби довіри -- ритмом
Новизни,
В собі навік, уже,
Як пам'ятку --
Лишити...
--------------------------------------------
12.10.2021; Paris (A / a)
=======================
(!!!)
Autor ::
Катинський Орест
http://mail.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=927813
(Katynskyy Orest)
==========================