Й уві сні ти мрієш, коли вже війну цю видихнеш,
Медсестричко міцна, хоч юна така і тендітна.
Ти рятуєш людей під звуки сирен і вибухів,
Вправні руки надію дають на життя і літо.
Доброволець… зі слабкими природними даними.
Та до кожного чуйна, впевнена, вміла й стара́нна.
Супроводжуєш хлопців, йдеш на складні завдання ти,
І лікуєш фізичні, та навіть душевні рани.
Тягнеш немічних. Бій… Від болю ті стали сивими…
Накладеш турнікет, забинтуєш – все робиш звично.
Бережися сама… опікуйся побратимами,
Перемоги діждати, щасти тобі, медсестричко!
/На знімку медсестра Світлана з Острожчини, яка отримала медаль за відвагу./