Ліхтар. Дощить на вулиці. Ось лавка.
Піди присядь. Послухай краплі й вітер.
Не бійся змокнути, як листя й квіти.
Най спиниться усе, як кіноплівка.
Нехай минають чарівні хвилини,
Години хай минають чарівні.
Зринають в розумі най сни сумні,
В калюжах віддзеркалюються тіні.
А ти сиди. Лови губами краплі.
То сльози неба благодатні ллються.
Сини та доньки України б'ються,
Щоб в мирі й радості жили живі.
Посидь ще трохи. Пригадай загиблих.
Їх душі споминай завжди живі,
Що підуть жити у тіла нові
Та паростки зростять родів наступних.
Лиш ти не йди!