***
Хай живуть із вишнею компоти
Клятвою варенням з абрикос!
Билися ми за дитинство доти
Дюдя не насунулась всерйоз.
***
Жалять кропива й гілки акацій,
Садни на колінках від дерев.
Гулю вже на тім’ячку намацав
Верхолаз. Та груші набере.
***
Пальці у бинтах беруть гітару,
Крізь вечірній легіт лине звук.
Танці на майданчику. Дід марно
Дивиться в щілину «Де онук?».
***
Сонце неквапливо гріє пляжі,
В прохолодних росах встаючи.
До опівдня ледар не приляже,
Не повірить річки глибочинь.
***
Квіточки до школи (щоб їй пусто!)
Палісаднік викохав за так.
Літнього гуляння пряний згусток
Поблукає до сумних ознак.