|
Під кедами бруківка, і вперше у Львові
Через навушники - музика у скроні,
І вперше Львовом - на таксі,
Сів телефон, і карта міста - на руці.
Проте скажу сьогодні, що він точно мій,
Бо вперше довелось тут буть самій.
Я дивлюсь на Величні Театри,
В голові сортую цитати,
Можу крокувати ним хоч дві доби,
І рік тому він підштовхнув до боротьби!
Вдихаю в себе неповторну атмосферу:
Ти - рідний, Львів, а іншого й не треба,
Театр чи Театр Пива - одне питання,
І хочу тут блукати до світання...
На три дні до тебе - мій подарунок на Ювілей,
Й від радості - сльози - з очей, але я - окей,
П'ятнадцять театрів, дев'яносто дев'ять християнських храмів,
І завжди він - попереду й на зламі.
Тут навіть я оперую поняттями: велич, катарсис, мистецтво, античність,
Тут розумієш, як багато й мало - Вічність,
Тут пишу вірші, сиджу біля фонтана,
Львову навіки: вдячність, захоплення, шана!
Тут так усе автентично-історично-насичено,
Тут навіть усе сучасне немов окласичено,
Мабуть, Земля справді буває моя й не моя,
Ось ця - моя, - я і без окулярів бачу іздаля.
Львів, ми зустрілись знову та дожили до весни,
Дощ - то добрий знак, і, схоже, що сьогодні ми самі.
Тут класні люди, душевні, немає байдужих,
І тільки світлофори і трамваї - у калюжах,
Документи в пакеті, наплічник в пакеті,
москалі - в пакетах, Тризуб - на манжеті.
Я маю тобі дякувати за теплий прийом,
За те, що я досі іду. Напролом.
За неповторні зливи через сонце,
То ти моїм, чи я твоїм - охоронцем?
Дякую дощам, захоплююсь готикою,
А думаю про кІно, каву, пиво й котиків,
І Космос тут так близько, аж важко тримати в руках себе,
І до усіх моїх причин його любити, я сьогодні додаю тебе...
#Lwiv_is_Love
05.04.23 р. Львів, Україна
За можливості прошу підтримати нашу волонтерську діяльність. Помстимося за Каховську ГЕС разом!
Кожен донат важливий:
- підтримати наших Захисників - акторів у складі 103 автороти ЗСУ:
🔗Посилання на банку:
https://send.monobank.ua/jar/6dQp7BzU7e
💳Номер картки банки:
5375 4112 0406 5218
- підтримати невтомних волонтерів "Львівські Бджілки":
Моно:
5375414143352507
Приват:
5363542320801872
- також дуже оперативно треба закрити збір на автівку:
✅ https://send.monobank.ua/jar/VFNi5n5Az
✅ Monobank: 5375411205931863
✅ ПриватБанк: 5169360017297056
✅ PayPal: mitsynya@gmail.com
ID:
985370
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Любовна та інтимна лірика дата надходження: 06.06.2023 10:49:08
© дата внесення змiн: 06.06.2023 10:49:08
автор: Маргарита Мельничук
Вкажіть причину вашої скарги
|