***
Білим ведмедем
Полює мороз-хижак
В Арктичнім світі.
***
Вічна мерзлота
Снігами розважає
Північний полюс.
***
Арктичний вітер
Здіймає сніг повторно.
Снігокрутниця.
***
Сніговим іглом*
Арктичний архіпелаг
Біліє здаля.
***
Куполи пінго**
З вікової мерзлоти
Торкають небо.
***
Не білим цвітом,
А снігами квітує
Арктичний простір.
P.S. Знімок від 9.04.23 у Західній Арктиці під час досліджень (за розпорядженням NASA) загадково-утворених пагорбів (пінго**), які схожі на пагорби, що на Марсі.
*Igloo- зимова куполоподібна хатина з прямокутних і трапецієподібних плит снігу або льоду в інуїтів.
**Пінго - багаторічного горба спучування, що є мерзлотною формою рельєфу у вигляді куполоподібного підвищення (висота до 60 м, діаметр до 200 м) із льодовим ядром. Утворюється у зв’язку з промерзанням таликів під озерами й старицями річок в областях розповсюдження вікової (багаторічної) мерзлоти.