Половину хресної дороги ми уже пройшли.
За Ісусом ідемо і хрест свій несемо.
А серце наше війною розбите.
Половина його ще вміє любити,
А половина уже навчилась
Ненавидіти і мстити.
І Україна наша ділиться і віднімається.
Господи, чому війна небом допускається?
І падаємо ми під тягарем свого хреста,
І далі йти - сил вже нема.
Та ось перед нами
Хрест Господній стоїть.
Він єднає землю із небом
І нас один із одним.
Примирення із Богом
І примирення між людьми
Через х р е с т лише приходить.
Вдивляємося у Хрест,
На якому звершилося
Спасіння людства.
Без нього не прийде перемога свята.
Дай, Боже, зрозуміти задуми Отця.
Сили небесні поможіть нам у боротьбі,
Допоможіть донести свій хрест.
Ми під ним знемагаєм,
І з ним упадаєм та
Полишити його -
Права не маєм.
Припадаємо до тебе, Х р е с т е Господній,
Щоб оновитися і сил набратися
Для подальшої боротьби
З ворогом видимим і невидимим.
Схиляємося низько перед Хрестом Господнім.
Набираємося сили, встаємо і далі йдемо,
Йдемо за Христом до перемоги
Світла над темрявою,
Правди над брехнею,
Миру над війною,
Радості над смутком,
Віри над зневірою,
Життя над смертю.
І станемо одним цілим через Хрест і у Христі.
Бо він - наша сила, зброя і захист наш.
" Якщо хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе,
візьме хрест свій та йде за Мною..." ( Лк. 9. 23-27)