Відходить зимна Масляна
На зміну йдуть пости.
Благослови нещасних нас,
І, Господи, п р о с т и.
Наповнить світ смиренністю.
Сенс щирих молитов.
Звільни від зла й непевності,
Життя ж бо є любов.
Гріхи обсіли, зчерствіли,
Карає в смерть війна.
Веде життя шаленствами,
Пробач, Пресвітлий, нам.
Зі світу зійде темрява,
І запанує мир.
Всі молимося ревно ми:
Ти зглянься над людьми!
Пробач , о Боже Праведний,
Бездушних та глухих.
Добру цим світом правити,
Прости й мої гріхи.
Кому зробила боляче,
Пробачте мить образ.
Моє прощення сонячне
Дарую для добра!
У Прощену неділю цю
Звільнися з чорноти,
Душа добром наділиться,
Бог кожного простить!