( коляда )
І
Готувалась Діва-Мати
Сина людям дарувати,
Що прийде спасти вселенський край...
В шопці щастям чудо мріє,
А земля життям міліє -
Стишся, СВІТЕ, Бога не вбивай!
Пр.:
Із душ окрайців, зболених війною,
Складім для Сина ясла у серцях,
Бог серед нас! Він бій веде з пітьмою.
Здолаймо світлом темряву! Вже час!
Немає Світла більшого за Боже -
Цівкує кров'ю та вогнем з висот -
У тих свічках, що запалити може
Розіп'ятими венами народ.
ІІ
І сповила Сина Мати,
На дорогу благодати,
Пеленами сяйних молитов...
Йде у силі Божий Промінь
У окоп, у хати пломінь,
Запалити молитовний зов!
Слова Марії Дребіт
Музика та аранжування Олександра Рожанського
Виконання Анастасії Аверіної та Тетяни Вітрук-Коваль
11.01.2023.
https://youtu.be/8y1bgGBGDyE