Україна-мати у сльозах стоїть,
Янголами діти линуть на поріг.
Україна-мати на весь світ голосить,
Бо дітей безжально смерть косою косить.
Стогне і горює Україна-мати.
Доки буде тіло ворог шматувати?
Вже сніги червоним стеляться полями,
Бо политі кров'ю, що тече річками.
Приспів:
Я молюся до Бога, я до світу кричу!
Я благаю, благаю, зупиніть цю війну!
Усі янголи світу розгорніть свої крила,
Щоб війна розпроклята усіх нас не вбила.
У святій боротьбі я прошу допомоги,
Шлю благання до світу і надії й тривоги.
Наше світло в душі, а у серці добро,
Об'єднавши разом переможемо зло.
Україна-мати з горя почорніла,
Голосити бідна вже немає сили,
Голову схилила, стихла, заніміла,
Бо сльозою в серці вогник загасила.
Сполосали тіло градом вороги,
Їй розбили серце звісткою біди.
Україна всесвіт від війни закрила,
Зранена й безсила за мить посивіла.
Автор Зоя Журавка