Вечір на Різдво. Дванадцять страв.
Будемо всі Господа благати,
По заслугам щоб усім воздав,
Захистив нам кожного солдата,
Хай минає воїна біда.
Вечір на Різдво… смачна кутя…
І молитва за невинні душі,
Кровожерний кат життя відтяв,
Зла й добра гармонію порушив,
Рік увесь проходить в укриттях…
Вечір на Різдво… у шумі битв
Таїнство святе й таке величне.
Україні ж так війна болить,
Що сьогодні при Різдвяній свічці
Захисту всі просять, Божий щит.
До вечері кличе молодик,
Та сідають не усі до столу,
Десь в окопах – бруд і холоди,
Не забути це Різдво ніколи:
Боже! Руку ката відведи…
Зараз захисник стоїть грудьми
Щоб Різдво побачила малеча,
Переможної бажаємо зими!
Хай цю ношу витримають плечі,
Запанують спокій в нас і мир.
…Ось такі думки прийшли в Святвечір.