Вже осінь вкрилася багрянцем (Рондель-сонет Сонет з кодою)
Рондель-сонет (рондель з кодою)
Вже рання осінь вкрилася багрянцем,
Листочки жовті падають згори
Й ще сонячної, теплої пори
Кружляють з вітром разом в тихім танці,
Ще ніжаться, зігріті теплим сонцем,
Осінні квіти в пізні вечори,
Та рання осінь вкрилася багрянцем,
Й листочки жовті падають згори.
Дивлюсь з кімнати: ось за цим віконцем
Листочки застеляють всі двори,
На радість усієї дітвори,
Що листям тішаться немов гостинцем,
Бо рання осінь вкрилася багрянцем
І щедро роздає свої дари.