Груди сковує крига,
Гусне каменем-брилою –
Плач!
Хай не вистачить сили їй,
Гонить лютий відлига
Вскач.
Хай похмурі тороси
Не руйнують ландшафти нам
Душ.
Льодостав твій рушатиме,
Ти ж шугу, що так просить –
Зруш.
Виправ крапку на кому,
Хай сльозами все лихо те
Ллє.
Покопайся в старому -
В підсвідомості виходи
Є!
Льодохід верховодить
Щоб надією дихати –
Бач.
Скресне вмить товща льоду
Віднесе кригу віхол тих –
Плач!