(Присвячується Т.Ш.)
Маленька дівчинка із сонячним волоссям -
Назавжди ти у пам'яті моїй...
Лунає знову сміх дзвінкоголосий,
Дарують погляд ніжно-чарівний
Як квіти незабудка оченята...
А губки, мов троянди пелюстки,
Продовжують усмішку дарувати
На березі грайливої ріки...
Ти ще така зворушливо тендітна,
Весела, безтурботна, ніжна, мила!
Зі мною так вітаєшся привітно -
Від наших зустрічей чекаєш ніби дива...
Ти виростеш - краса твоя розквітне,
Нагряне мудрістю моя життєва осінь...
Прийде у спогадах і подарує літо
Маленька дівчинка із сонячним волоссям...