В День* толерантності пишу я ці рядки.
Хто бажане за дійсне видає,
Того чекає крах розчарування.
Закони свої дійсність надає
Всьому живому і чиєсь бажання
Не помічати їх, не розуміти – тільки фарс
Безглуздості, що супроводжує весь час.
Стяг український над Херсоном майорить.
Військових люди зі сльозами зустрічають
Від радості, хоча усім болить
За пережитий жах війни реалій,
За окупації гнітючі довгі місяці.
Та наші воїни і Президент – сміливості взірці.
Хвиля ракетна – помста ворога всім нам,
До 100-а ракет вчора Вкраїну руйнувало.
Шляхами тероризму йде війна,
Криваві річки по планеті розливає,
Кордони Польщі вже порушила** крім наших.
Туман війни накрив все людство…
Майбутнє, дій інакше!
* Міжнаро́дний день толера́нтності відзначається 16 листопада в усьому світі. Запроваджене у 1995р. за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
**15.11.2022р. у польському прикордонному селищі Пшеводово впало дві ракети, загинуло дві людини.
16 листопада 2022р.