***
дайте нам
хрест святого андрія
ту гору де він стояв
і стежку якою ходив
всі надра
під тою горою
дайте ольгу
онука її володимира
уславлених
із хрестами
та пагорбами під ними
дайте нам
либідь почайну дніпро
з холодною течією
намулом густим прадавнім
та каменями під ним
дайте нам
верхнє місто
мощі бориса і гліба
віддайте хоча би на слові
та глину під кручами всю
кістки долгорукого князя
пам'ятку архітектури
де він похований
також
лаври вали і рови
віддайте
бо скільки б ми боголюбські
не краяли міст україни
не зводили в землях московських
жертовників й алтарів
ні крадене золото скіфів
ні скази про дух богатирський
ні вишгородська ікона
божої матері (крадена)
не стали надійною твердю
просочених кров'ю боліт
крихка міфологія величі
17 червня 2022 року