Вірити в силу духа, в щедрість душі без міри,
бо
ЧУЄ, хто має вуха та не втрачає віри...
Скрасити темні ночі світлими почуттями,
бо
БАЧИТЬ, хто має очі та не втрачає тями...
Я́трити* серце досить, тим руйнувати цільність,
бо
ЗНАЄ, хто має досвід та не втрачає цінність...
16.01.2020
*Я́ТРИ́ТИ - спричиняти, викликати чим-небудь запалення, біль, подразнення в чому-небудь. Ятрити серце - посилювати свій або чий-небудь душевний біль, завдавати собі або комусь ще більших моральних страждань.
––––––––––––––
Ілюстрація:
Валерій Крючков
"Погляд з Глибини"
––––––––––––––