… якщо вино,
то лиш червоне,
Червоне і міцне…
Якщо мелодія,
то тільки дзвони,
Най ми єство пройме…
Із ложки срібної Кагору
Ще батюшка вчастив,
Малим побалував мене,
А там вже розмаїття ..-
Крива об’ємів лізла вгору,
Але вино, лише міцне,
Лише його червоне пив…
… вже помовчу про кольори,
і про фігур усякі форми,
про очі, ніжність тіла,..
кінця не видко було гри,
Та межі є і були норми…
А й, раптом, ти мене схотіла...
А далі, далі, далі...
міцне червоне
і очі й ніжність тіла
змішалось все в однім бокалі...
Чи ти мене на пальчику вертіла,
Чи ти на моїм пальчику вертілась,..
Але куди ж Свобода ділась..?