*****
Гірко, наче немовля,
Українськая земля
Плаче та страждає,
Сльози і невинну кров
Із очей вона і знов,
Й знову проливає
За своїх дочок, синів,
За своїх сестер, братів,
За свободу, волю
І для кожного із них –
І дорослих, і малих
Лиш щасливу долю.
Рідна земленько моя,
Ти борись! З тобою я
Й кожен. За тобою
Перемога. Певен я.
Люба матінко моя,
Не здавайсь без бою,
А із сил усіх борись!
Ворогові не корись
Ти повік! Здобудеш
Перемогу ти свою
В нелегкому цім бою
І щасливо будеш
Жити, а з тобою й ми
Всі щасливими людьми
Будемо. Минеться
Ця жорстока та страшна,
Темна, наче ніч, війна,
Доля нам всміхнеться.
Євген Ковальчук, 28. 02. 2022