Я чую запах осені в повітрі,
Та думки літні.
Думки ще зовсім літні.
Враз стало морозно,
Холодні стали п‘яти.
Треба в садку яблук назбирати,
Щоб не пропали, як зникає літо.
Потрібно надіслати усі звіти,
Закрити всі дедлайни.
Поринути в тишу.
А я цього не хочу. Хочу вище.
Я хочу літа і його тепла,
Я хочу часу, коли душа цвіла.
Проте сьогодні я не маю часу.
Усе зависло втечам від роботи навздогін.
Тож я збираю свою сіру масу
Й розпочинаю жовтень повен змін.