Розкажу я вам вірша
Про сімейку овочеву.
Ой, ну хто це поспіша
У пору щедру, вересневу?
Дід Картопля - файний пан!
Гарний смак, добрий врожай.
Одягнув старий жупан,
А пихатий через край!
Ну, а баба Картоплина,
Всю родину жде до столу.
Одягла стару хустину,
Всіх посадить в одне коло.
Тут і сестра Капустина
На гостини поспішає
А роса, як намистини,
На її голівці сяє.
Слідом йде і пан Буряк
У червоних шароварах,
Картоплині він свояк
Й Капустині гарна пара.
Ой, а хто це там іде?
Довгі коси зеленіють,
Перець під руку веде
В неї щоки червоніють.
Наша люба Морковинка
Гарну вроду має,
Помаранчева сукенка
Наче сонце сяє.
А за ними Огірочки
В білих вишивашках.
Капустині сини й дочки,
Прокинулись вранці.
А Цибуля з Часником
Попід ручки взялися,
Ну а Редька із Бобом
Їдуть і посміхаються.
Тут і Диня йде, й Гарбуз
Пара добре всім відома!
В Гарбуза на бік картуз,
Жовта Диня - пречудова.
А Горох старий й Квасоля
Вмить дістали парасолю,
Бо дощу вони злякались
Й грому дуже налякались.
Дощ минув, мокра земля
Тут зібралась вся рідня.
Сонце з хмарок виглядає
І родину звеселяє.
Вся родина за столом,
Славлять свято Урожаю
Щедра Осінь за вікном,
І достатку всім бажає!
14.08.2022
Тут велика родина, думаю, що і щедра гостина. Чудовий вірш, пізнавальний і для закріплення знань про овочі, доступно написаний для дитячого сприйняття.
Гарно про життя на городі!
З Святом Вас! Миру! Всіх земних благ!
А фасолевий стрючок
Проліз поміж листочків
Носом вперся в кабачок
Хотів вкластись між рядочків