1
Не надивлюся:
Очей зачарування –
Лотосовий рай.
На човнику між квітів,
Як тут я опинилась?
2
Білорожевим
Гладінь озерна вкрита.
Лотоси цвітуть.
Древності загадкою
Постав цей колір людству.
3
Сходу таїну
Ховає в собі лотос.
Чистоти взірець.
Росяними перлами
Спадають вранці сльози.
4
Лотоси цвітуть.
Подумалося: казка
Сниться чарівна.
Аж, гульк: а на лататті
Дюймовочка танцює.
5
Задивляється
У воду лотос пишний.
Ах! Яка краса!
Та кращий Той, Хто квітку
Таку створив натхненно.
6
Вбранням рожевим
Чарує очі лотос.
Квітка-божество.
Небесне чисте світло
Краси лик осяває.
7
Священний лотос-
Божественності статус.
Восьмий дар богів.*
Любов і щастя квітне
В Природи Храмі світлім.
.
*Вісім дорогоцінних дарів боги принесли Будді. Серед них була квітка ЛОТОСУ