ОБЕРЕГИ"
байка
Зібрались, якось, всі до купи
( в житті вони, мов друзі, разом)
Рушник, Калина, Сонях крУтий
Та міркувати стали зразу:
"Чи всі вони потрібні люду
Та українському народу?
Чи мають силу та усюди
Слугують оберігом роду?
Рушник промовив:"Любі друзі!
Ми всі поважні та шановні.
Нам, навіть, Космос не в напрузі.
Служить народові готові."
Калина з дівочий обличчям
Розчервонілась і, палая,
Промовила:"Ми всі одвічно
Разом, як пташок дружня зграя!"
"Нас не розлучать!",- мовив басом
Поважний, довговусий Сонях.
"У тому сила, що ми разом
І на Землі, і в світлих зОрях"
Та, взявшись за руки міцніше
Злетіли в небо, там, де Космос.
І над Землею голосніше
Лунає їх могутній голос.
Сплелися в хороводі дружнім
Усі космічнії потоки.
Нам оберегом міцно служать
Їх міць і сила з року в роки!