За Волтом Вітменом
Хор пташиний, дзвени в моїй пісні про радість пори
як бузок розквіта (в моїй пам'яті знову і знову).
Про народження літа найкращі слова підбери,
Як про квіти ведуть травень з квітнем неспішні розмови
(так на березі моря захоплено мушлями граються діти).
Як повітря п'янить, як клубами парує земля навесні!
Кораблем під вітрилом у синьому небі летіти б,
Вбравши в себе ці барви, ці звуки, ці трави, ці бризки роси.
Незатійливу пісню свою горобець цвірінчить,
Стогнуть жаби в ставках, в небі линуть стрижі, наче стріли,
Роззолочений дятел вистукує дріб, вода мерехтить,
І виблискує риба в озерах у іскрах веселих.