А ти так любила це море,
Оце, що на відстані рук.
Воно засолило те горе,
Що вічно моє, моїх мук
Світанки і ночі, і зорі,
І тишу, назавжди мою...
Я все потопив в тому морі
І, навіть, той напис "ту ю"...
Одеса красива, зелена,
Така, як була коли Ти...
Одеса міцна і шалена,
Одеса тримає мости...
А ти так любила це море,
Воно лиш твоє, цілий світ...
Плювати на всі коридори,
Плювати на всіх і на піт,
На кров, на ракети, сирени,
На міни, на рви й літаки...
Плювати на смерть... Мої вени
Твої... Я - відлуння ріки,
Що стрімко впадає у море,
Твоє, лиш твоє назавжди...
Воно засолило те горе,
А ти все шепочеш "іди"...