Летіть мої думи до Божа летіте,
У час небезпеки себе бережіте.
Жалі мої й болі на крила візьміть,
Як жити нам важко в цім світі скажіть.
Полим’я і горе... напала орда,
Украйна у крові моя молода.
До краю добили... вдягли в постоли.
Ю.еї прокляті її розп’яли.
Стоїть на колінах щоденно в церквах,
Могили... могили й хрести у вінках.
Розрита могила... від болю в чаду.
О, як повернути їй ту Чистоту.
Поржавіли в стрісі щербаті мечі.
В Печерах на кручах гетьмани чужі.
Молився... чужому народ... занеміг.
Прости їм Всевишній за зраду і гріх.
На дворі світанок... вже світить зоря,
Діброви воздвигнуть... Твого вівтаря.