*** *** ***
Кожен каліка ходить,
По -- своєму..,
Кожна людина
Сприймає життя --
В потрібному
Та необхідному
І.., лише, мудрець
Добре знає,
Що все, що є --
Вже було
І.., у Вічності,
Ніяк не минає...
-------------------------------------------
20.12.2021; Paris (A)
=======================
(!!!)
«"... Дозвольте звернути вашу увагу на найважливіше правило, за яким в армії висуваються офіцери.., утворюються держави і успішно ведуться війни...
Це правило звучить приблизно так : зерно королю добувають осли.., що можна зрозуміти наступним чином : війні потрібні жертви — їх приносять солдати.
Для благополуччя можновладців потрібні гроші — їх платять маленькі люди.
Державам потрібні громадяни — їх дає народ...
Генерали гинуть рідко...
Державні діячі ніколи не бувають бідними...
У дам Суспільства цифри народжуваності значно нижче, ніж у жінок з простого народу.
І тому нічого немає дивного, що деякі жіночі істоти тільки проповідують материнство, а самі його уникають..." — Задумливо сказав капітан Федерс...»
---------------
(Ганс Хельмут
Кірхенштейн "Фабрика офіцерів"., стр.160)
----------------
("Fabrik der Offiziere"
Hans Hellmut Kirst)
==================
(!!!)
Примітка : у виданнях сьогоднішніх (моск.) цензура видалила цей важливий абзац і тому краще його знайти в німецькому оригіналі, як дійсне.., хоча -- вже є Інетний онлайн-український варіант.
------------------------------
(Автор -- "Роздуми про суть життя та систему влади")
=======================