І знову кляті москалі
Ідуть до Києва з війною,
І злобний карлик на чолі
Своєю пикою дурною
Лякає християнський світ!..
Так було і сто років тому:
Кривавий сталінський привіт
Привчав коритися лихому…
І триста років від Петра
Живе його звіряча слава,
І люта смерть - його сестра, -
Батурин знає і Полтава.
І навіть у часи князів
Московські Київ грабували:
Князь Боголюбський напустив
Нам берендейської навали.
Завжди їм треба те, що в нас:
Святині, назви та ікони,
Півострів Крим, Азов, Донбас…
Нема їм Божого закону!..
10.01.22