Вже осінь..Парк і Денищі..
Алея в світлі ліхтарів.
І листя у траві лежить,
Та під ногами шарудить,
А сосни тягнуться увись:
Ще пам'ятають, як колись,
Їх хтось маленькими садив,
І доглядав тут, і ростив,
А вже тепер вони вгорі,
Дорослим в радість й дітворі,
Своїми гілками шумлять,
Про щось із вітром гомонять.
Та шум той розбиває вщент
В дворі на лавочках концерт:
Тут сміх,і жарти, й пісеньки,
І небилиці, і плітки..
Ось вже й гармошку хтось приніс,
Й понеслась пісня аж у ліс.
***************
ТАНЦІ
( ЖАРТІВЛИВИЙ ВІРШ)
СЬОГОДНІ ТАНЦІ В ВЕСТИБЮЛІ,
НА НИХ ЗІБРАВСЯ ВЕСЬ БОМОНД:
ДІВИЦІ, ЖІНОЧКИ, БАБУЛІ..
ТА МОВА НЕ ПРО ЦЕ, А - СПОРТ..
СЮДИ НЕ ЇДУТЬ БІЗНЕСМЕНИ,
НЕ ТЯГНЕ ЇХ У ДЕНИЩІ,
СЮДИ ПРИЇЗДЯТЬ ЛИШ СПОРТСМЕНИ,
ЩО ТИХО КРЕКЧУТЬ У ТИШІ.
І СЕРЕД НИХ Є ХОКЕЇСТИ,
ЦЕ ТОЙ, У КОГО Є ЦІПОК -
ВСЕ ПРИДИВЛЯЮТЬСЯ ДЕ СІСТИ,
БО ЇХ НЕ ТЯГНЕ У ТАНОК.
А ЩЕ ТУТ ЛИЖНИКИ-СПОРТСМЕНИ -
ЦЕ ТІ, У КОГО ДВА ЦІПКА..
СЬОГОДНІ ТАНЦІ В НАС ВЕСЕЛІ,
Й ЛУНАЄ МУЗИКА ЛЕГКА.
МОРГАЄ ПАРУБКУ ДІВИЦЯ,
ЗАПРОШУЄ В ТАНОК ПІТИ,
В ПИШНОГРУДА МОЛОДИЦЯ,
ТРЯСЕ, БО Є ЧИМ ПОТРЯСТИ.
НЕ ВТРИМАВСЯ І НАШ МИКИТА,
ВІДКИНУВ В СТОРОНУ ЦІПОК,
БО ТИСК Й ТЕМПЕРАТУРА ЗБИТА,
ЗОСТАЛОСЬ ТІЛЬКИ У ТАНОК.
ЗАБУВСЬ ЗА СПИНУ ВІН, ЗА НОГИ,
ЗАБУВСЬ ЗА ХВОРИЙ ПОПЕРЕК,
ТА ЛІКАРІВ ВСІ ЗАСТОРОГИ,
Й ЧИЇ ТУТ ТАНЦІ, ЙОГО - ВЕРХ.
А ЗАВТРА ЗНОВУ ПРОЦЕДУРИ -
ЯК ЗАВШЕ ВІН ВІЗЬМЕ ЦІПОК,
ПРИЙМЕ ПІГУЛКИ І МІКСТУРИ
І ДАЛІ БУДЕ - ЗВИЧНИЙ СПОРТ.