Поки хтось вдома страждає,
Інший йде до мети.
Поки хтось палко кохає,
Хтось руйнує мости.
Поки одні роз'їжджають
У кругосвітнє турне,
Другі-зовсім не знають
Чи у них "завтра" прийде.
Поки одних прославляють,
І беруть приклади з них,
Других-як скот,убивають,
Роблячи з них дурних.
Поки одні не знають,
Як швидко час біжить,
Другі зовсім гадають
Як на 100 гривень прожить.
Поки хтось має владу
Він є і цар,і король.
Тільки він нижче чуть впаде,
Його "зрівняють під ноль"
Поки одні загоряють
Десь,у теплих краях,
Другі-як коні,пахають,
І не сплять по ночах.
Поки у тебе є гроші,
Ти потрібен усім.
Тоді для всіх ти хороший,
Всі тебе кличуть в свій дім.
Як тільки цього не стане,
Небажаним станеш і ти.
До тебе йти перестануть,
Й ти до них будеш повзти.
Хтось купається в славі,
Хтось купив літака,
А хтось пропадає в державі,
Бо його доля така.
Хтось виліковує рани,
Від давніх,душевних травм.
Хтось в дорогі ресторани
Возить обідати дам.
Хтось на широку ногу
Наче у казці живе,
Хтось тернисту дорогу
Сам прокладає,і мре.
Люди бувають різні:
Добрі,веселі,злі,
Деколи-дуже ніжні,
Деколи геть не прості.