За межі комфорту я мушу
Себе за волосся тягти,
Вмовляти ласкаво і дружньо
Себе за поріг перейти.
Ось там, де нове щось, і тільки,
Ростеш трохи там в вишину,
Звичайні буденні доріжки,
Ведуть нас по колу, збагну.
За звичним ховаються штампи,
Що сліплять очей гостроту,
А дух так томиться від клітки,
Ледь терпить гірку тісноту.
На стежках, що витоптав мозок,
Не чує душа своїх крил,
В новому, як в диві із казок -
Той вітер, що поміж вітрил.