Я Іван Десятник- батько Олексій
Родом із центральних українських сіл.
Народився в році- сорок п'ятому,
Коли німців гнали, били й Прапор Перемоги
На Рейхстаг встановили.
По словам батьків своїх, дитинство пам'ятаю
Я шматочок хліба в гору піднімаю,
Піднімаю вгору, щоб кіт не дістав,
І шматочок хліба в мене не забрав.
А пізніше трохи десь через два роки
Коли повечеряли й збиралися спати,
Так мати згадала, пафосно сказала:
Що в цей день- сьогодні народився я".
І грудочку цукру із скрині дістала,
На честь мого свята мені подарувала.
І цей подарунок все своє життя,
Як один з найкращих пам'ятаю я.
Іван Десятник