До Богородиці з куточків світу
Апостоли та праведники йшли.
Зійшов до Неї сам Христос-Спаситель -
Й забрали душу в Вічність янголи́.
Всі християни – у палкій молитві,
Їх Милосердний Бог благословив.
Пресвітла Мати буде в небі жити,
У Вічнім Царстві… з Сином… Диво з див…
Три дні минуло. Тіло із гробниці
До Себе Син Великий повертав.
Щоб до апостолів Вона могла з’явитись
У сяйві слави… з Господом, відтак.
Отож в Успіння християнська віра
Нам до спасіння вкаже вірний шлях:
Покаймося, щоб вибратися з прірви,
Щоб не загрузнути в своїх гріхах.
У день цей сум, і радість разом будуть –
Нам Божа Мати в небі ходата́й.
Живіть по Божим заповідям, люди,
Щоб милосердя мати від Христа.
Просіть Ви, Мамо, зцілення для тіла,
Щоб душі мир та спокій огортав.
Щоб з Богом ми були, як Ви хотіли,
Заступнице Небесна, Пресвята!
Навчіть людей любові Ви пресвітлої,
Бо в нас прогалини у цьому чималі.
Моліть за нас Христа… просіть Спасителя,
Щоб не покинув нас на небі й на землі!