На Твоїй вишиванці – синь,
А під нею - жовтіє поле,
Куполи осяйних святинь,
І червона із чорним воля.
На Твоїй вишиванці – моря,
І Карпат надзелена тканка,
Асканійських смеркань зоря,
Синевиру сакральні ранки.
На Твоїй вишиванці – слова,
Тристатисячних слів криниця,
Материнська, кров`ю жива,
Мова, викупана у криці.
На Твоїй вишиванці – Франко,
Українка, Шевченко, Багряний,
Симоненко, Стус, Семенко,
І Костенко, і Вишиваний.
На Твоїй вишиванці – віки,
Кожен з нас на Твоїй вишиванці,
І Чумацького Шляху зірки,
І обличчя доріг та станцій…
Жовто-синя колиско краси,
І сестра лебединого лету,
Ти для нас – глибина роси,
Промінь сонця, життя Планета.