Творчий проєкт, приурочений 30-ти літньому ювілею Незалежності України від тридцяти поетів професіоналів та аматорів, вкладений у трицять фраз тридцятьма літерами.
Автор ідеї - Марія Дребіт,
Авторка ляльки-мотанки - Олена Лузяніна,
Автори відео - читці своїх власних фраз,
Автор зведеного відео - Олександр Бригас.
Автори вірша:
Марія Дребіт: Україно моя, ти у серці єдина! До скону!
Світлана Бабенко: Золотаві поля, полонини, ліси - це душа!
Оксана Литвин: Вишива́ний рушник - мов дорога додому!
Надія Барановська: О, яка насолода, як вчую я мову знайому!
Назар Яцишин: Тебе я, та й народ мій у піснях возвиша!
Наталія Хаммоудв: Я стеблина твоя, я твій пагін далекий!
Оксана Млодзяновська: Нескоре́на віками, Укра́їно рідна моя!
Галина Химочка: У калиновім цвіті та у кроні смереки!
Світлана Маланка: Оберіг, наче символ на крилах лелеки!
Надія Дкманська: Сонця промінь ласкавий, спів солов’я!
Тамара Морошан: За твою незалежність боролись віки!
Дарія Склярик: Ген, сяють єднанням сакральні зірки!
Наталія Грицан: Ми в помислах щирі, в молитві, в піснях!
Альона Павлова: Народжені вільні й сміливі в серцях!
Тетяна Федорова: Бо пам’яті нашої крила-сторінки живі!
Олександр Бригас: Ти - колиска Шевченка та Лесі й Франка!
Тетяна Максимів: Тебе нищили, ламали, а ти далі струнка!
Богдан Гирич: Незламна, сильна, як Книга віковічна!
Анна Власюк-Дініш: Ти є для нас священна, о магіє велична!
Евія Колотун: Нездоланна, могутня ненька-писанка!
Галина Онацька: Ти слава і віра, правда, і честь, і надія!
Лариса Чоп: І воля, віками в думах, піснях та мріях!
Олеся Гордій: За тебе - плече до плеча - доньок й синів!
Сталіна Чубенко: Тихої колискової та барвистих снів!
Валентина Попелюшка: Тобі я бажаю перемоги омріяних днів!
Надія Козак: О, Русь-Україно, прадавняя доле віків!..
Тетяна Сонько: Наплітаєш у серці із волошок вінків!
Галина Британ: У тобі - весна, любов і молитва батьків!
Василь Піддубний: Голос твій, то є пісня тужливих дітей!
Наталія Вовчук: О, Україно, а в тобі незламність людей!
Серпень 2021 рік. Португалія.
https://www.youtube.com/watch?v=ZIK6k4fa3-Y&t=81s