|
Про невблаганність часу написано багато, певно, навіть більше ніж про кохання. Це схоже на форму популізму, та вибір теми завжди зводиться до цих двох стовпів графоманства. І якщо через тему кохання проходить кожен творець, бажаючи того, чи ні...то жорстокий час постає у творах лише "щасливчиків".
Я живу, чи радше жив, досить яскраво та химерно. Це не моя власна ідентифікація, адже, як на мене -- життя було звичайним, та розповідаючи будь-яку з своїх історій оточенню, викликав у них купу емоцій та вражень, можливо, вражень навіть більше ніж у самого героя.
"Чи був я у дитинстві вже тим, хто постає між рядками спогадів?
Чи зараз я відчуваю себе тим, що творив це усе в минулому?"
Однозначного відмежування від нього у мене немає, та в той-самий час, однозначно, й немає помітної схожості.
Сподіваюсь, що хоч ситуації відбувались насправді, бо власна недовіра вже навіть там шукає фіктивність. Я міг би уточнити у когось з дійових осіб тих спогадів, та на щастя чи на жаль, я завжди несвідомо підчищаю контакти.
* * *
Я міг би спробувати знайти кількох з них у соціальних мережах, усе-таки людство розвивається, та зустріч з минулим не стала простішою чи реальнішою.
Я міг би, та час усе йде...
Яким би не був захопливим похід -- ти вже добрався до вершини. Це не твій максимум, просто кінець локації. Усі провідні особистості людства радять не повертатись назад, але що ж робити?!
Ось він, Я. Стою на урвищі.
Позаду усе що було, попереду нічого, навіть клаптику простору, на якому можна просто встояти - немає.
Я би міг довіритись ідеалістам-романтикам та, наважившись, стрибнути-полетіти.., але ми не в Діснеївській мультиплікації, а політ обмежиться транспортуванням мого Я до підніжжя цієї ж гори з бонусом-травмами.
* * *
Тому усе, що залишається - сидіти тут, чекати на щось, чи на когось, себто на розширення можливості вибору..,і аби просто так не витрачати ресурс жорстокого часу -- оформляти звітність.
ID:
918446
ТИП: Проза СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Безсюжетна лірика дата надходження: 02.07.2021 16:51:53
© дата внесення змiн: 02.07.2021 16:51:53
автор: Терпкий Післясмак
Вкажіть причину вашої скарги
|