Смарагдом вруниться усе довкола,
У маках і ромашках квітне поле.
Тополя відпустила пух із вітром,
Вмостився червень зручно за пюпітром.
І випустила шабельки лепЕха,
Щоб у світлицях відганяти пеха.
Клечається все зеленню і квітом,
Бо день оновлення зійшов для світу.
Хвала Всевишньому – Свята Зелені –
Животворящій Трійці, що від тліні
Врятує світ для Вічного Життя.
/Розкішне те небесне вишиття/
І неповторна барвами палітра:
Високе небо, сонце і повітря;
Пташа, комашка, як в раю барвистім, –
В мереженім нерукотворнім листі.
Сріблистим співом, сонячним промінням
Природа вдячна Господу за вміння
Творити все в гармонії, любові,
У Світлі правди та у мудрім Слові.
Свята Зелені – час оновлення небесний:
Святого Духа нам послав Воскреслий
Ісус Христос, щоби зміцнити віру,
Любов у душах й ладаночку миру.
Вітаю з Трійцею, Зеленими Святами,
Хай Бог Єдиний буде поміж нами!
18 червня 2021
(с) Валентина Гуменюк
світлина з інтернету