(за народними мотивами)
Здавна кажуть у народі -
Коням легше - баба з воза.
Їхало та й по дорозі
В місто кіньми те подружжя.
Поспішали на базар,
Щоб продати свій товар,
Краму там собі придбати
Та й додому повертатись.
Продавали й купували.
Їхали додому.Враз
На місточку коні стали -
Полудрабок поламавсь.
-Нумо, жінко злазь скоріше,
Бачиш коні а ні руш.
Злізла та та йде вже пішки.
Кіньми чоловік чимдуж
Їде собі битим шляхом.
-Бачиш. жінко злізла ти,
Коням легше бідолахам
Стало зразу вже іти.
Ми цю приказку народну
Згадуємо ще тоді,
Коли обійтися можем
Ми без того, хто в біді
Залишив тебе й покинув
Та зарадить не хотів
У скрутну дуже хвилину,
Коли ти його просив.